Áramlásmérő szenzorok és kapcsolók – Gems megoldások

A Gems gyártmányú szenzorok és kapcsolók mind folyadékok mind gázok áramlásának mérése, kontrollálása esetén megbízható és költséghatékony megoldásokat biztosítanak.

Átfolyásmérők, szabályzók, Gems
Az adott méréstartományban – típustól függően már 50cc / min-től akár 100 GPM (cca. 375l / min) tartományig – beállított áramlás érték elérése esetén, a kibocsátott jelet riasztásként, automatikus leállító, vagy indító jelként felhasználva bármely rendszernek megfelelő biztonsági és védelmi funkciót biztosít. Ez a védelmi funkció alapvető fontosságú forgást és szállítást végző eszközök kenésének biztosítása, gáz mintavétel és lepárlás, valamint víztisztító, hegesztő, félvezető gyártó berendezések, illetve kémiai, automatizált gyártási és robottechnikai eljárások esetén.

A Gems teljes termékválasztékát a felhasználási terület széles körén nyújtott megbízható megoldások jellemzik.
A szenzorok és kapcsolók öt termékcsoportba sorltak:

  • A csappantyús – “Piston type” áramlás kapcsolók alacsony áramlásértéktől – működési tartomány, típustól függően 50cc / min-től 20 GPM-ig (cca. 76l / min) – fém és műanyag változatokban érhetők el
  • A szelepes – “Shuttle type” áramlás kapcsolók magasabb áramlástartományban – működési tartomány, típustól függően 0,5 GPM-től (cca. 1,9 l/min ) 100 GPM-g (cca. 375 l/min) – fém és műanyag változatokban érhetők el
  • Az úszólapátos – “Paddle type” áramlás kapcsoló nagyobb csőméret – jellemzően 1.25" és e felett – alkalmazandó
  • Az FS-600 típusú, hőszóródásos – “Thermal dispersion” technológián alapuló, mozgó alkatrészt nem tartalmazó áramlás kapcsoló, szűrők beépítése nélkül is biztosítja akár szennyezett folyadékok áramlás kontrollját, valamint érzéketlen a beépítési irányra.
  • A Gems elektronikus szintkapcsolói és szenzorai a legmodernebb elektronikát kombinálják a megbízható vizuális felügyelettel.

A Gems minden kapcsolójára és szenzorjára jellemző a magas minőségű, korrozióálló anyagok használata, melyek biztosítják az adott környzetben történő tartós és megbízható üzemelést.

A felhasznált anyagok széles választéka – a rozsdamentes acéltól a Ryton-ig – biztosítja az adott feladatnál elvárt vegyi kompatibilitást.

A szenzorok és a kapcsolók is elérhetőek fix, illetve változtatható kapcsolási ponttal, valamint (típustól függően) viszkozitás kompenzációval is elérhetőek, illetve magas nyomású környezetben is használhatóak.